Vaig fer la presentació del llibre del VI Simposi casteller de Valls. Aquest va ser el comiat del mateix i que em fa il·lusió compartir amb tots vosaltres.

Per tant, que per molts milions d’anys més puguem seguir organitzant-nos com a societat implicada en el desenvolupament de les nostres costums, tradicions, activitat, etc. Entre tots ho podem fer tot, ja sigui fent castells, o repartint uns quants milers d’urnes per tot el país sense que qui les busca no en trobi ni una.
Per últim deixeu-me fer una petita apunt del significat casteller en aquests dies complicats. Com ja sabeu fa uns dies es van intervenir comptes, entre elles les de la CCCC, situació que pocs dies després es va resoldre, però no així el d’altres entitats i de la pròpia generalitat. Bé, tal i com van les coses no crec en les casualitats i crec poc en els errors. Que després descobrissin que allò no afectava directament a l’activitat de les colles ja és una altra cosa, però que aquell atac anava directament als castells, ho crec fermament. Els castells plàsticament i visualment destaquen molt, imatges repetides de castells i pilars enmig de les manifestacions omplen minuts de televisió, per tant, que una de les accions hagi estat la Coordinadora, no és casual. Sols espero que les colles com a tal, com a símbol del país i com a societat de Catalunya que som seguim estant units, forts, cohesionats en defensa de la nostra cultura, de la nostra tradició, de la nostra identitat i de la nostra voluntat com a poble.

Visca Catalunya lliure!

foto presentació

Foto: Jordi Ferré.