Ja hi som eh! El tram més interessant i excitant de la temporada castellera ja el tenim a sobre. Aquest agost estan passant coses, algunes poc previstes, algunes més, i això fa que l’interès en tot això sigui encara més gran. Els castells encara ens agraden més quan passen coses i aquestes últimes setmanes no ens podem queixar.

Les coses
Del 10 dels verds a Vilanova, respòs a Valls amb el 10 de la Vella. Dels Bordegassos que no acaben d’arrencar amb el 4 de 8. Del 3 de 8 aps de Vilafranca. De Sant Magí amb el magnífic millor moment de la Jove de Tarragona a la pitjor versió dels meus Xiquets dels últims anys. La sensacional manera de fer els castells de Sant Pere i Sant Pau i els dos castells de 9 descarregats per Gràcia després de diversos dubtes. De les opcions de la Joves després de reaparicions clàssiques i increïbles. La fantàstica tornada de vacances dels Minyons ensenyant bones maneres i el ben retrobat 5 de 8. Dels Xicots fent el folre del 2 cada setmana esperant el 29 i el 31 per donar-ho tot i més. Dels de Reus fent el 5 de 8 fora de casa. De la bona fórmula trobada a la Bisbal perquè la colla local tingui presència en l’actuació del 15a. De veure com funcionen els canvis que es volen introduir per Sant Fèlix per millorar el ritme de l’actuació. Per les colles interessades, veure quines seran les classificades per acabar participant en cada una de les jornades del Concurs.

Tot va molt ràpid
I és que tot això va molt ràpid. Un passa uns dies de vacances o amb un excés de feina (de la de veritat). Hi ha alguna actuació destacada en que amb el meu ritme faria de gust un article per dir alguna cosa anteriorment no llegida. Llavors resulta que menys d’una setmana després ja ha passat alguna altra cosa que deixa desfasada l’anterior i cal eliminar l’esborrany fet per tornar a donar-hi voltes sobre com enfocar un nou article. Intentant això si, aportar alguna cosa diferent a les cròniques informatives estàndards dels mitjans professionals. Encara noque no sempre s’aconsegueix, s’intenta. Ara, que no us queixareu els més modernets de l’ús que li estic donant al nostre twitter piulant el Firagost i la Bisbal eh!

Vinga, així que cordem-nos els cinturons de seguretat (apretem-nos els matxos) que venen “curves” i els dies mes apassionants de l’estiu casteller ja els tenim aquí. Que passin coses, i a poder ser bones per tothom que s’ho hagi merescut.

Foto: http://www.dracdevilafranca.com/