Cap de setmana interessantíssim amb el sorpasso dels Castellers de Barcelona, fet que els converteix en els grans protagonistes del que portem de temporada. Aquí van alguna valoracions de coses que m’han cridat l’atenció. 

B
arcelona: Sorprenents! Per fi han destapat tot el potencial que se’ls pressuposa. Fer la millor actuació de la història en aquestes alçades d’any els dóna totes les opcions de pujar al carro de la tripleta. A tenir molt en compte. L’única qüestió negativa, per torbar-ne alguna, són les caigudes que ja porten. Però també hem de tenir present el nivell dels castells en què han caigut.

Minyons: Continuen en la seva línia d’acostar-se als Minyons d’anteriors èpoques. Han de resoldre la quantitat de gent que porten per poder afrontar els GE de la seva Festa Major amb millors condicions. Vistos a Valls fa dues setmanes, pel lloc on era i el repte que portaven, esperava més d’ells en aquest aspecte. Ara bé, les opcions de GE no queden en dubte sols per aquest fet.

Sabadell: Segueixen sense plantejar dubtes en el seu camí per fer-se més grans. Castells de 8 consolidats, sense errades, que els ha d’acabar portant a reeditar el castells de 8 i mig abans de l’estiu. Si acaben bé aquest tram, tindran totes les opcions de fer algun castell nou/9 en la segona part de l’any.

Vilafranca: Inalterables en la seva galàxia particular. Passejant aquests castells amb tranquil·litat i capaços, si són més com ja van fer a Sants, d’afegir el 4 i tripletejar amb facilitat. Interessant el repte del 9 per finals de juliol, i tot el que els precedeix amb: Serrallo, Tarragona, Altafulla, Torredembarra… per als que som del Camp de Tarragona, millor impossible!

Jove de Tarragona: Bon domini amb el 5 de 8, permetent-se rotacions i tot. L’intent desmuntat del 4 de 8 amb agulla estalvia una caiguda a la canalla, en una decisió gens fàcil de prendre en aquell moment. Cap fred. Els assajos estan a un nivell superior, esperant el moment de treure cada castell al carrer en el moment oportú.

Bordegassos: Descarregar 3 castells de 7 i mig a la primera, sense ensurts ni intents desmuntats, és el millor del seu cap de setmana.